Električni kombi „dukato“ najpre na našem tržištu

Foto: Facebook (screenshot)

Od iduće godine „Fijat“ će ponuditi svoje prvo električno dostavno vozilo koje će se naći i na našem tržištu preko mreže Fabrike automobila u Kragujevcu. Za male privrednike domaća fabrika će u 2020. godini zadržati „fijat 500L“ kao dostavno vozilo sa sniženom cenom bez PDV-a.

Najbolji potez domaćeg proizvođača vozila iz Kragujevca je bio prerada „fijata 500L“ u dostavno vozilo. On ima i prednje i zadnje sedište i registrovan je za četiri osobe ili 500 kilograma tereta. Ovaj automobil uz povoljno kreditiranje ostaće glavna ponuda i sledeće godine, kažu u „Fijat-Krajsler“ automobilima.

„Dalje nastavljamo sa modelom ‘500L kros n1′ i to ne menjajući cenu od 10.990 evra“, napominje Igor Ševo iz FCA Kragujevac.

Pročitajte još:

  • Automobili od peska – neobično upozorenje o klimatskim promenama
  • Električna taksi vozila do kraja nedelje u Podgorici
  • Ko su najveći zagađivači među automobilima?

Najveća novost je da ćemo putem naše distributivne mreže među prvima u Evropi i u svetu već krajem 2020. godine moći da kupimo električni kombi „dukato“ koji će biti predstavljen na salonu teretnih vozila u Hanoveru za nekoliko meseci. Predviđena autonomija vozila je 360 kilometara sa baterijom od 72 kWh.

„Biće dostupan novinarima za testiranje već polovinom sledeće godine, a u ponudi će se naći krajem 2020.“, dodaje Ševo.

Fabrika u Kragujevcu sa optimizmom očekuje sledeću godinu kao lider u prodaji putničkih i teretnih vozila u Srbiji. Udruživanje na svetskom planu sa „Pežo“, „Citroen“ i „Opel“ korporacijom daće novi kvalitet i novu proizvodnu liniju tako da sa nestrpljenjem očekujemo koji će biti sledeći model koji će se montirati u Kragujevcu.

Izvor: RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti