Električni Audi A6 karavan uskoro na ulicama (VIDEO)

Foto: AUDI

Jedno je sigurno, budućnost je električna, automatizovana i dolazi kao Audi A6 Avant e-tron Concept. Nemački proizvođač automobila, nakon električnog modela limuzine A6, na tržište stiže sa karavanom.

Automobilski gigant predstavio je električni karavan, koji će prema navodima iz kompanije, serijsku verziju dobiti 2024. godine. Predstavljeni model je konceptni automobil, međutim, pretpostavlja se da će serijska verzija u velikoj meri biti zasnovana na ovom vozilu.

Kada je reč o samoj unutrašnjosti automobila, Audi je veoma tajnovit i uspleli su da ovaj deo vozila u potpunosti sakriju, bar još neko vreme. Prednji deo automobila je prepoznatljiv, međutim nešto je drugačiji zbog električnog pogona vozila. 

Ovaj karavan je dugačak 4,96 metara, širok 1,96 i visok 1,44 metra. Opremljen je sa dva električna motora ukupne snage 350 kilovata. 

Audi je ostao tajnovit i kada je u pitanju kapacitet baterije, ali očekuje se da je on oko 100 kWh. Pretpostavlja se da za 10 minuta punjenja na brzom punjaču snage od 270 kW vozilo može da pređe dodatnih 300 kilometara. Za manje od 25 minuta baterija se može napuniti od 5 do 80 odsto kapaciteta. Model sa pogonom na zadnjim točkovima trebalo bi da ima domet oko 700 kilometara.

Zahvaljujući novim tehnologijama, novi model Audijevog električnog karavana, uz domet baterije i brzo punjenje, ovo vozilo stavlja u ravan sa automobilima sa motorima na unutrašnje sagorevanje. Idealni su za svakodnevnu gradsku vožnju, kao i za duža putovanja. 

Ljubitelji karavana mogu da odahnu, ovo je znak da ovi modeli vozila nisu za “staro gvožđe” i da su, definitvno, vozila budućnosti.

Milica Radičević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti