Efikasna realizacija projekata NIS-a u interesu države i građana

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije (NIS) Kirilom Tjurdenjevim o aktuelnim i projektima koji se planiraju u budućem periodu u oblasti energetike.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je resorno ministarstvo tu da pruži podršku i pomoć tamo gde je to potrebno, ali i da daje konstruktivne predloge kako bi se projekti što efikasnije realizovali jer je to u interesu naše države i građana.

“Zainteresovani smo za projekat eksploatacije uljnih škriljaca, kao i strategijom NIS-a definisane energetske projekte izgradnje TETO Pančevo i vetroparka Plandište”, prenela je ona.

Potpredsednica Vlade je iskazala zadovoljstvo zbog toga što je NIS usvojio biznis plan za naredne tri godine i što je strateški opredeljen da se regionalno širi.

Tjurdenjev je predstavio poslovanje kompanije iz ugla najvažnijih projekata, kao i planove za budućnost, istakavši da je ta kompanija spremna da pomaže Ministarstvu u rešavanju svih potencijalnih pitanja i problema, navodeći da je saradnja sa ovom državnom institucijom od strateške važnosti.

“Integracija u Petrohemiju Pančevo, proizvodnja škriljnog ulja i energije iz škriljaca, izgradnja vetroparka Plandište i ulaganja u zelenu energetiku samo su neki od projekata koji su u fokusu NIS-a”, poručio je on.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju NIS-a, Nacionalnom naftnom komitetu Srbije, kao i o značaju formiranja obaveznih operativnih rezervi nafte.

Izvor: Vlada Republike Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti