Đurđevac u Hrvatskoj nabavlja elektromobile u cilju razvoja u smeru pametnih gradova

Grad Đurđevac u prvim se sekundama prijavio na javni poziv za sufinansiranje kupovine energetski efikasnih vozila Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost. Time će se Grad nastaviti razvijati u smeru pametnih gradova osiguravanjem ekološki prihvatljivog, štedljivog, električnog vozila.

Foto-ilustracija: Pixabay

U junu prošle godine u rad puštena prva ELEN stanica za punjenje električnih vozila u Đurđevcu, smeštena na parkingu kod Sportsko-rekreativnog centra. Naime, zbog sve veće ekološke osvešćenosti građana, u porastu je i udeo broja električnih automobila u prodaji vozila.

Gradonačelnik Janči istaknao je kako je stanica za punjenje električnih vozila jako bitan standard koji svaki ozbiljniji grad mora imati.

„Đurđevac je sve veća turistička destinacija. Ima sve više i više automobila na električno punjenje. Ova nam je stanica bila i više nego potrebna jer su električna vozila budućnost. Svi ljudi s električnim vozilima u Đurđevcu sada mogu stati popiti piće u obližnjem kafiću i malo razgledati grad, a za to vreme ostaviti automobil na ovoj stanici i napuniti njegove baterije“, naglasio je gradonačelnik i zahvalio svima koji su bili uključen u postavljanje ove stanice za punjenje električnih automobila.

Izvor: Grad Đurđevac 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti