Država subvencioniše cenu struje kako bi privreda bila konkurentnija

Foto-ilustracija: Pixabay (markusspiske)

Cena struje za privredu neće poskupeti na 120 evra po megavat-satu, poručila je predsednica Vlade Ana Brnabić i podsetila da je cena struje za građane trenutno 70 evra, a za privredu 95, što je najniže u Evropi.

Predsednica Vlade ocenila je da je informacija da će struja poskupeti 120 evra po megavat-satu plasirana da bi destabilizovala Srbiju.

Ona je objasnila da cena struje na tržištu varira od 350 evra do preko 600 evra po megavat-satu, dodajući da država takvu cenu subvencioniše kako bi privreda bila konkurentnija.

Premijerka je navela i da trenutno imamo više od 150.000 tona mazuta, te da je poručeno još 30.000 tona kako bismo bili u potpunosti sigurni u to da će ga biti dovoljno.

Takođe, demantovala i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi samo za još tri dana, dodavši da to može da se proveri kod nadležnih službi.

Prema njenim rečima u Srbiji je u ovoj godini zabeležena rekordno niska stopa nezaposlenosti od 8,9 odsto i da je naša zemlja privukla oko 2,7 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti