“Drvo za Beograd” – posađeno 225 stabla Pančićeve omorike

Foto: Grad Beograd

Zaposleni kompanije Nestlé Srbija posadili su 225 stabala Pančićeve omorike duž Bulevara Milutina Milankovića na Novom Beogradu, u okviru svoje globalne misije ozelenjavanja za bolji život lokalnih zajednica i očuvanje planete.

Drvored Pančićevih omorika, autohtone vrste četinara koji će dostići visinu do tri metra, krasiće celu dužinu Bulevara Milutina Milankovića, što je oko pet kilometara – od ulice Tošin bunar do Vladimira Popovića, navodi se u saopštenju.

“Počela je nova sezona akcije „Drvo za Beograd“. Ovu akciju smo pokrenuli pre skoro dve godine i kroz nju smo dosad zasadili oko 2.100 stabala. Za isti period je u okviru svojih aktivnosti JKP „Zelenilo – Beograd” posadilo oko 5.000 sadnica”, istakao je prof. dr Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Prema njegovim rečima, drvored u Bulevaru Milutina Milankovića značajno će uticati na zaštitu životne sredine i u budućnosti će iz vazduha eliminisati 5,5 tona ugljen-dioksida.

“Poslovanje može biti uspešno samo ukoliko je i održivo. Trudimo se da na sve načine doprinesemo očuvanju okoline, a drveće nam je jedan od najvažnijih saveznika u borbi protiv klimatskih promena. Ne samo da ćemo uživati u lepšem pogledu na naš bulevar, već će ove omorike znatno doprineti smanjenju emisije CO2. Već duže od 16 godina Nestlé je pouzdan partner svih građana Srbije, posvećen njihovoj dobrobiti, jer jedino tako možemo zajedno da rastemo. Društvena odgovornost nije trend, to je fundamentalna stavka u poslovanju svake kompanije koja brine o zajednici u kojoj posluje.“, istakla je Marjana Davidović, generalna direktorka kompanije Nestlé za Srbiju, Crnu Goru, Severnu Makedoniju.

Ona je istakla da je kompanija Nestlé jedina u Srbiji koja ima nulti negativni uticaj na životnu sredinu. Naime, sav čvrsti otpad recikliraju, a sve otpadne vode u potpunosti prečišćavaju.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti