Domaće kompanije mogu učestvovati na tenderu za nabavku pametnih brojila

pametna brojila naslovi.net

Predstavnici Grupacije proizvođača opreme za merenje električne energije saopštili su „Tanjugu“ da je JP „Elektroprivreda Srbije“ omogućila domaćim proizvođačima pametnih brojila da učestvuju kao proizvođači na tenderu za nabavku pametnih brojila.

JP „Elektroprivreda Srbije“ postavila je uslov da proizvođači mogu isporučivati 250 hiljada pametnih brojila godišnje, za šta proizvođači moraju dostaviti potvrdu da imaju mogućnost da proizvedu traženu količinu brojila. Domaći proizvođači brojila istakli su da je neophodno da im se produži rok za dostavu kompletne dokumentacije za 45 dana, kako bi mogli da konkurišu na ovom tenderu.

Podsetimo, EPS je sredinom decembra 2014. godine raspisao tender za nabavku pametnih brojila vredan oko 80 miliona evra. Zainteresovani za učešće na ovom tenderu moraju da imaju prosečan godišnji promet u poslednjih pet godina od najmanje 75 miliona evra i da raspolažu sredstvima od bar 25 miliona evra. Osim toga, moraju da imaju realizovan bar jedan sličan projekat koji je u funkciji na evropskom tržištu sa minimum 100 hiljada brojila i sistem za upravljanje i skladištenje očitanih podataka sa najmanje 200 hiljada mesta isporuke i pružanja sličnih usluga u proteklih pet godina, navedeno je u tenderu. Ponuđači moraju da imaju i fabrike za proizvodnju pametnih brojila za očitavanje električne energije, kao i da godišnje proizvode bar 250 hiljada komada. Takođe je potrebno da imaju bar pet godina iskustva u ovakvoj proizvodnji, kao i da daju garanciju u iznosu od 1,8 miliona evra.

Osim isporuke pametnih brojila, ovaj tender obuhvata i nabavku informatičke i merne infrastrukture, isporuku hardvera i softvera, uređaja za komunikacije, aplikacije, kao i pružanje usluga za integraciju sistema i obuku.

Sandra Jovićević

foto: naslovi.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti