Dodeljeno još 100 ključeva od seoskih domaćinstava

Foto: Ministarstvo za brigu o selu

Još 100 seoskih kuća uskoro će postati dom za mlade porodice koje svoju budućnost žele da grade na selu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, do sada je dodeljeno ukupno 3.000 seoskih kuća, a u ovoj godini dodeljeno je prvih 100.

Najbrži sa prijavom na ovogodišnji konkurs bili su žitelji već dobro poznate Željuše kod Dimitrovgrada, gde će se uz dodeljene još dve kuće, ukupan broj popeti na 14.

Jovana i Milan Odžegović i njihovo troje dece jedna su od 105 porodica koje su tokom prethodne tri godine programa oživljavanja napuštenih seoskih kuća, dobile dom na teritoriji ove opštine.

Nedavno je na prvoj ovogodišnjoj komisiji odobreno još 14 kuća u Odžacima, od čega će dve biti useljeno u selu Ratkovo.

Pročitajte još:

„Ovi mladi ljudi potpisuju ugovor za svoju lepšu budućnost. Na ovaj način stvaramo novu sliku Srbije – Srbije mladosti i optimizma. Ovo su naše prave odbrambene snage“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon što je u Palati Srbija zvanično dodeljeno prvih 100 seoskih kuća u 2024. godini.

Iako je maksimalan iznos koji se odobrava 1,2 miliona dinara, i dalje mogu da se nađu dosta povoljnije kuće, pa je tako porodica u Staroj Moravici kod Bačke Topole pronašla za sebe dom od 91 kvadrat i okućnicom od oko 5 ari, za samo 703.000 dinara.

„Najveća kuća od 228 kvadrata i sa oko 30 ari placa uskoro će postati dom porodice u Begejcima kod Žitišta. Današnji dobitnici odlaze u 41 jedinicu lokalne samouprave. Selo koje ovog puta prednjači po broju novih komšija je Tovariševo u Kanjiži, gde će se skućiti četiri porodice“, izjavio je predsednik Komisije, rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti