Dodela bespovratnih sredstava za nabavku priplodnih grla u AP Vojvodini

Foto-ilustracija: Unsplash (David Fartek)

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla u AP Vojvodini u 2024. godini.

Konkurs je raspisan sa ciljem povećanja efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama. Kako se navodi, u Sektoru mleko, potrebno je izvršiti poboljšanje kvaliteta mleka i radnog sastava stočnog fonda, dok je u Sektoru meso, neophodno poboljšavanje kvaliteta mesa, rasnog sastava stočnog fonda.

Za realizaciju aktivnosti predviđeno je ukupno 150.000.000 dinara. Maksimalni iznos besplatnih sredstava po jednoj prijavi za:

  • nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda-junica je do 3.000.000 dinara bez PDV-a
  • nabavku kvalitetnih priplodnih grla- nazimica je do 1.000.000 dinara bez PDV-a
  • nabavku kvalietnih priplodnih grla-ovaca i koza  je do 1.000.000 dinara bez PDV-a

Minimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi za nabavku iznosi 200.000 dinara bez PDV –a po prijavi.

Pročitajte još:

U konkursu se navodi da se prilikom obračuna uzima vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV) – do 90 odsto ukupno prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a, Nabavka kvalitetnih priplodnih grla goveda, svinja, ovaca i koza.

Takođe, prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01. januara 2024. godine.

Konkurs je otvoren do 31. maja 2024. godine.

Više informacija o nameni podsticajnih sredstava, uslovima za učešće na Konkursu, potrebnoj dokumentaciji i načinu dostavljanja prijava, pročitajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti