Klimatski samit u Njujorku

Climate-Summit_English2014

Danas će se u Njujorku u sedištu Ujedinjenih nacija održati samit posvećen klimatskim promenama. Na ovom samitu biće održane četiri tematske sednice na kojima će se govoriti o ekonomskom aspektu za klimatske akcije, klimatskim akcijama, prednostima klimatskih akcija za zdravlje i posao narednih generacija, a biće izloženi i stavovi onih koji žive na klimatskom frontu.

Klimatskom samitu će prisustvovati svetski lideri, predsednici vlade, finansijeri, biznismeni, ali i predstavnici građana.

Inače, uoči Klimatskog samita širom sveta održan je veliki broj skupova posvećen Klimatskom samitu. Jedan od najvećih održan je u Njujorku pod nazivom „Marš za klimu“, a u njemu je učestvovalo oko 100 hiljada ljudi. Jedan od učesnika bio je i Generalni sekretar Ujedinjenih nacija gospodin Ban Ki Mun, a učestvovali su i nekadašnji Generalni sekretar Ujedinjenih nacija gospodin Kofi Anan, nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država gospodin Al Gor, gradonačelnik Njujorka gospodin Bil de Blazio, kao i veliki broj poznatih ličnosti.

Sandra Jovićević

foto: un.org

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti