Da li su tri godine „besplatnog punjenja za električnog Poršea“ zaista besplatne?

Da odmah razrešimo dilemu iz naslova – „tri godine besplatnog punjenja za električnog Poršea“ nisu zaista i potpuno besplatne, već su uračunate u cenu automobila!

Foto: Porše

Serijska proizvodnja prvog modela Poršea s električnim pogonom, Tajkan, počeće ove godine, a nemački proizvođač je svoje kupce iz Sjedinjenih Američkih Država obradovao vešću da će im, u saradnji sa kompanijom za upravljanje mrežom za punjenje električnih vozila Electrify America, postaviti dovoljno punjača „od-obale-do-obale“, od Atlantika do Pacifika.

Pored javnih „električnih stanica“, vlasnicima Tajkana biće dostupni i punjači za brzo punjenje vozila kod trgovaca Poršeovim proizvodima. Uz to, svog četvorotočkaša na struju moći će da dopune i kod kuće.

„Svaki Porše predstavlja sportski auto sa dušom, a duša Tajkana je – elektrifikovana“, rekao je direktor Poršea u Severnoj Americi Klaus Zelmer. „Ujedinjeni sa Electrify America i Poršeovim dilerima, obezbedićemo nacionalnu infrastrukturu za brzo punjenje koja će da oslobodi buduće vlasnike Tajkana od brige oko razdaljine. Povrh toga, tehnologija za punjenje kod kuće pretvoriće klijentovu garažu u ličnu ‘benzinsku’ stanicu“, dodao je.

Kupcima Tajkana će na raspolaganju biti više od 300 Electrify America stanica u 42 države i više od 180 dodatnih mesta za punjenje u 17 urbanih zona sa predgrađima. Na svakoj pojedinačnoj lokaciji biće od 5 do 10 punjača. Tokom prve tri godine vozači električnog Poršea imaju neograničen broj tridesetominutnog punjenja u okviru ove mreže.

Jelena Kozbašić

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti