Grad Sombor sadnjom lavande podstiče osnaživanje žena

Grad Sombor će kroz projekat „Socijalno preduzetništvo za žene u ruralnim područjima“ obezbediti 30 000 sadnica lavande koje će biti posađene na teritoriji grada i predstavljaće podsticaj za osnaživanje žena koje su spremne da uzgajanjem lavande razvijaju poljoprivrednu delatnost i budu deo socijalnog preduzetništva.

Foto: pixabay

Grad Sombor će kroz ovaj projekat dati doprinos za unapređenje žena u lokalnoj zajednici, stimulisanju samozapošljavanja i preduzetništvu žena, kao i unapređenju kvaliteta života u pograničnom regionu Srbije i Mađarske.

Projektom je predviđeno da ženama uključenim u ovaj program bude pružen set podrške kroz različite vidove obuka, analize zemljišta, sadnje i uzgajanja lavande, proizvodnje i prerade eteričnog ulja i pomoć u plasiranju proizvoda na tržište.

Realizacija projekta sufinansira se sredstvima Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija 2014-2020.

Rok za podnošenje prijava je 4. mart ove godine, a pravo na učešće u ovom programu imaju žene sa prebivalištem na teritoriji ruralnih područja grada Sombora uz uslov da su vlasnice, zakupnice, odnosno korisnice obradivog zemljišta.

Javni poziv dostupan je ovde.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti