Na jesen tender za izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce, za koje će na jesen biti raspisan tender.

Foto: Grad Beograd

– Iz budžeta Grada Beograda za ovaj projekat izdvojen je 101 milion dinara posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište, a nalaziće se u Bloku 51, uz Ulicu surčinski put. Radovi će trajati od rane jeseni pa do kraja godine, tako da početkom 2020. godine građani mogu da očekuju prvo groblje za kućne ljubimce, rekao je Vesić i dodao da je svestan problema koji vlasnici imaju ukoliko im ugine kućni ljubimac.

Gostujući na TV Studio B, Vesić je ukazao i na problem fekalnog otpada kućnih ljubimaca po ulicama i najavio da će kazne za vlasnike ubuduće biti daleko veće nego danas.

– U gradu se najveći broj vlasnika ljubimaca ponaša odgovorno i vodi računa o svojim ljubimcima. Postoje, međutim, i neodgovorni vlasnici, zbog čega će biti uvedeno obavezno čipovanje ljubimaca i uzimanje DNK, na osnovu čega će se utvrđivati krivica i određivati kazna, rekao je Vesić i zaključio da će se rigorozno sankcionisati svi oni koji svoje ljubimce vode bez povoca i puštaju u gradske parkove, iako su za njih otvoreni posebni parkovi za ljubimce.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti