Crna Gora na listi najboljih održivih destinacija

Foto-ilustracija: Pixabay

Popularni britanski magazin za putovanja “Culture Trip” svrstao je Crnu Goru na listu najboljih održivih destinacija u 2021. godini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Još jednom, Crna Gora se našla u društvu svetskih, egzotičnih destinacija kao što su Maldivi, Japan, Tajland i druge.

Iako je potrebno vreme da se turistički svet vrati u pređašno stanje, u “Culture Trip”-u smatraju da treba birati održive i ekološki osvešćene destinacije.

„Godina koju smo ispratili putovanja je stavila u drugi plan. Ipak, raduje nas što je već sad uveliko trend da takva mesta budu prva na listama želja putnika širom sveta“, navodi se u saopštenju NTO Crne Gore.

Kako ističe autor objavljenog članka, kampanja “U društvu prirode” vratila je Crnu Goru na “putnički radar”.

„Kampanja podstiče na odmor od napornog virtuelnog sveta na koji smo bili osuđeni tokom 2020. godine i poziva nas da doživimo neverovatne i neotkrivene prirodne lepote Crne Gore. Bez obzira gde putujete 2021. godine, bekstvo van Wi-Fi mreže, odmor u prirodi i domaća hrana biće pun pogodak, a Crna Gora je zemlja koja može da vam ponudi sve to“, rekli su u NTO Crne Gore.

Za sve one koji su se već odlučili za Crnu Goru kao destinaciju koju planiraju da posete tokom 2021. godine, autori liste objavili su i dodatni tekst – Vodič sa najvažnijim informacijama koje je potrebno da znate o Crnoj Gori.

Renomirani britanski magazin uživa poverenje više od 15 miliona čitalaca širom sveta.

Objavljeni članak još jedan je rezultat aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na londonskom sajmu u novembru 2020. godine.

Članak možete pogledati na sledećem linku.

Izvor: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti