Bolji kvalitet vazduha u celoj zemlji jedan od prioriteta nadležnih

Foto-ilustracija: Unsplash (Mladen Borisov)

Poboljšanje kvaliteta vazduha u našoje zemlji jedan je prioriteta Vlade. Širom Srbije uz finansijsku podršku Ministarstva zaštite životne sredine realizuju se projekti koji imaju zajednički krajni cilj, a to je bolji kvalitet vazduha.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je Dom kulture Radan u Lebanu, gde je realizovan projekat zamene kotlarnice u vrednosti od 10 miliona dinara.

“Umesto kotla na lož-ulje instalirana su dva kotla na pelet, čime je omogućeno efikasnije grejanje ove ustanove, uz niži stepen aerozagađenja, što i jeste jedan od prioriteta Vlade i resornog ministarstva”, navodi se u saopštenju.

Vujović je pozvala jedinice lokalne samouprave da se prijave na konkurs za zamenu kotlova i individualnih ložišta, koji je raspisalo Ministarstvo.

Pročitajte još:

Ona je navela da je u cilju boljeg kvaliteta vazduha, resorno ministarstvo opredelilo 220.000.000 dinara za sufinansiranje zamene kotlova, 170.000.000 dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta i 100.000.000 za pošumljavanje.

Čist vazduh i zdrava životna sredina zajednički je cilj svih nas, poručila je ministarka i dodala da je ovo prva grejna sezona kako funkcioniše grejanje sa novim kotlom, te da se uverila u to da je realizacija ovog projekta omogućila bolji kvalitet vazduha u Lebanu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti