Bogatić: Donet Operativni plan odbrane od poplava od voda drugog reda

 

Foto: Milisav Pajević
Foto: Milisav Pajević

Na 24.sednici Opštinskog veća Opštine Bogatić članovi Opštinskog veća su u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama doneli Operativni plan odbrane od poplava od voda drugog reda opštine Bogatić za 2018.godinu.

Cilj izrade Operativnog plana za odbranu od poplava na vodama 2. reda na teritoriji opštine Bogatić je da se identifikuju opasnosti, izvori i oblici ugroženosti, mogući efekti i posledice, procena ugroženosti –rizika, sagledavanje snaga, sredstava i preventivnih mera za odgovor na opasnost izazvanu elementarnim nepogodama i drugim nesrećama, zaštitu i spasavanje života i zdravlja ljudi, životinja, zaštite materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine.

Članovi Opštinskog veća razmatrali su i usvojili Pravilnik o kriterijumima i postupku za dodelu pomoći za uklanjanje i ublažavanje posledica nastalih u slučaju vanredne situacije, elementarnih nepogoda i drugih nesreća na teritoriji opštine Bogatić kojim se uređuje način i postupak dodele pomoći za hitne intervencije i saniranje šteta nastalih prirodnom ili drugom nezgodom i druga pitanja u vezi sa pružanjem pomoći građanima koje je zadesila prirodna ili druga nezgoda.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti