Beograd raspisao tender za projektovanje i gradnju 4 sportska objekta i bazena – Posao vredan 9,5 milijardi dinara

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za projektovanje i izgradnju sportskih objekata na teritoriji prestonice.

Iz tenderske dokumentacije proizlazi da je reč o četiri bazena sa pratećim objektima čiju su gradnju gradske vlasti najavljivale u nekoliko navrata – u Borči, Zemunu, Lazarevcu i Grockoj.
Urednost posla po principu „ključ u ruke“ procenjena je na 9,53 milijarde dinara.

Prva i druga partija vrednosti 1,9 i 1,8 milijardi dinara odnose se na gradnju u Grockoj (1. i 2. faza), druga u Borči (faza 1, vredna 2,24 milijarde dinara), a treća i četvrta u Lazarevcu i na Altini u Zemunu (1,4 milijardi i 2,24 milijarde dinara).

Podsetimo, zamenik gradonačelnik Goran Vesić izjavio je sredinom februara da se u narednih mesec dana očekuje raspisivanje tendera za izgradnju ukupno pet bazena u Beogradu, među kojima će jedan biti u Borči, pored BSK-a (Beogradski sportski klub Borča), gde se nalazi veliki prazan prostor od jedanaest hektara.

„U prvoj fazi biće izgrađeni zatvoren i otvoren bazen, a kasnije i čitav sportski centar s halom“, kazao je Vesić tokom gostovanja na Studiju B.

Gradnja pet novih otvorenih bazena u Beogradu prvi put najavljena je prošlog leta.

Vesić je rekao da će jedan bazen biti izgrađen u Borči, drugi pored Hale Aleksandar Nikolić, zatim u Južnom bulevaru na Vračaru, Zemunu i Lazarevcu.

Kasnije, pred kraj prošle godine, izjavio je da Grad sledeće godine planira da krene u realizaciju pet velikih bazena – u Borči, Grockoj, Zemunu, Lazarevcu i na Vračaru.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti