Beograd nabavio 100 novih autobusa na gas, na ulicama krajem novembra

Foto: Vlada Republike Srbije

Grad Beograd nabavio je sto novih autobusa na gas koji će se na gradskim ulicama naći u drugoj polovini novembra, najavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević gostujući na TV Vesti.

Kako je istakao, za njihovo funkcionisanje najpre je bilo potrebno završiti stanicu na gas koja će biti gotova u novembru.

“Očekujem da će u drugoj polovini novembra ti autobusi biti na ulicama, što će biti veliko olakšanje za gradski saobraćaj i po pitanju efikasnosti i po pitanju komfora. Reč je o novim autobusima koji imaju grejanje, klimatizovani su, imaju veliki kapacitet s obzirom na to da su zglobni, što će značajno olakšati prevoz naših sugrađana”, rekao je predsednik gradskog parlamenta.

Nabavka 100 ekoloških autobusa godišnje

U februaru i martu ove godine na ulice glavnog grada stiglo je po 25 autobusa na komprimovani gas, a tadašnji gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da će u narednih pet do šest godina biti promenjeni svi autobusi tako da budu ekološki prihvatljivi.

“Nabavkama novih vozila smo izbacili iz upotrebe autobuse sa ‘euro2’ motorima, a cilj je da motori ‘euro 2’, ‘euro3’ i ‘euro 4’ više ne budu na našim ulicama”, rekao je Radojičić i dodao da se u narednom periodu očekuju velika ulaganja kako bi se dostigao željeni nivo u smislu funkcionalnosti, komfora i ekološkog unapređenja.

Prema njegovim rečima, u narednih pet godina planirana je nabavka još 500 ekoloških autobusa – svake godine po 100 autobusa.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti