Beograd će do 2030. godine imati sedam novih mostova, dva tunela i dve linije metroa

Foto-ilustracija: Pixabay

Planom razvoja Beograda do 2030. godine predviđena je izgradnja sedam novih mostova, dva tunela i dve linije metroa.

“Beograd će do 2030. godine imati 42 kilometra metroa. Biće izgrađena dva nova tunela: Karađorđeva-Pančevački most i Topčiderski tunel. Sva vozila će do biti ekološka, odnosno nijedno neće biti na fosilno gorivo. Takođe biće uspostavljena nova beogradska železnica sa 235 kilometara prigradske železnice. To će omogućiti da svaka prigradska opština bude povezana železnicom sa centrom grada na 10 minuta u špicu”, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika gostujući u Beogradskoj hronici.

Kako je najavio biće urađena rekonstrukcija platoa ispred hotela Moskva, a u planu je izgradnja 40 novih vrtića, 110 parkova, 150 kilometara biciklističkih staza i sedam novih mostova.

“Planom je predviđeno da devet od deset kuća u prestonici 2030. godine bude priključeno na kanalizaciju. Istim planom je predviđena izgradnja sedam novih mostova. Most na Adi Huji, most kod Vinče, novi savski most, dva mosta koji će biti u službi Bg voza, kao i pešačko-biciklistički mostovi koji će spojiti Adu Ciganliju i Novi Beograd, te Zemun-Lido”, najavio je Vesić.

Prema njegovim rečima danas počinje kontrola buke u Beogradu. Komunalna milicija prvo će upozoravati sve one koji prave buku, ako se emitovanje iste nastavi, mogu da napišu kaznu, kao i da uklone aparat koji emituje buku.

„Konačno počinje primena Zakona o buci. Buka je jedan od većih problema grada Beograda. Sada će svi moći normalno da rade jer najveći broj ugostitelja radi normalno. Ona manjina koja je maltretirala građane koji žive u zgradama, to više neće moći“, upozorava Vesić.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti