Aplikacija o cenama goriva u BiH dostupna i za iOS mobilne uređaje

Građani Federacije Bosne i Hercegovine, koji koriste Apple mobilne uređaje, iPHONE i iPAD, od juče, 18. maja, mogu besplatno koristiti mobilnu aplikaciju FMT FBiH oil info, koja im omogućava da prate cene na benzinskim pumpama, informacije o geolokaciji benzinskih pumpi po GPS signalu, kao i udaljenost korisnika od konkretne benzinske pumpe.

Foto: Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

„Besplatno preuzimanje ove aplikacije za Apple mobilne uređaje, iPHONE i iPAD se može obaviti direktno na App Store servisu, kao i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su namenski postavljeni na internet stranici Federalnog ministarstva trgovine„, potvrdio je federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Dosadašnja praksa praćenja cena naftnih derivata na Android platformi pokazala je izuzetno dobre rezultate i postignuta je puna svrha njenog operativnog uvođenja.

„Naime, do sada je bila dostupna verzija aplikacije za mobilne telefone sa Android operativnim sistem, a sada je dostupna i verzija za iOS. Ova aplikacija ima više od 50.000 korisnika i u kontinuitetu je imala pozitivne komentare na Google Play servisu, odnosno više od 90 odsto korisnika je aplikaciji dalo maksimalnu ocenu pet. To govori da je više nego ispunila očekivanja u pogledu kvaliteta urađenog programerskog rešenja, pouzdanosti i brzine odziva svih sadržajnih segmenata, te da je njen korisnički interface lako primjenjiv i prihvatljiv“, istakao je Vujanović.

Podcrtava da će posebno poslovni subjekti tokom svojih terenskih aktivnosti, korišćenjem mobilne aplikacije FMT FBiH oil info, imati sveobuhvatnu i pravovremenu informaciju o trenutnim cinama naftnih derivata na svim benzinskim pumpama u Federaciji, kojih trenutno ima 689.

„Dobiće relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cenama u ponuđenom aktuelnom rasponu, te će tako na najefikasniji način ostvariti svoje autonomno pravo izbora pri kupovini. Takođe, poslovni subjekti na ovaj način mogu uskladiti i adekvatno pozicionirati svoju cenovnu politiku prema ekonomskoj realnosti potrošačkog standarda građana Federacije BiH“, dodao je Vujanović.

Izvor: Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti