Mobilna aplikacija o cenama goriva na svim benzinskim stanicama u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo trgovine BiH u Mostaru je predstavilo finalnu (ALPHA) verziju besplatne mobilne aplikacije „FMT FBiH oil info“, koja će građanima pružati informacije o cenama goriva na svim benzinskim stanicama u Federaciji BiH.

Foto: Federalno ministarstvo trgovine BiH

Aplikacija omogućuje građanima da na jednom mestu, na jednostavan i efikasan način, dobiju sveobuhvatnu i pravodobnu informaciju o cenama kako bi im bili olakšani izbor i kupovina po najpovoljnijim cenama.

„Reč je o servisu isključivo namenjenom građanima koja će im omogućiti informacije o cenama goriva na svim benzinskim stanicama u FBiH.

Aplikacija od danas može biti besplatno preuzeta na web stranici Federalnog ministarstva trgovine“, izjavio je na konferenciji za novinare federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Podsetio je da je resorno ministarstvo na Google Store servisu postavilo testnu verziju aplikacije, koju su korisnici prihvatili jako dobro.

Za sada je dostupna verzija aplikacije za mobilne telefone sa Android operativnim sistemom, a uskoro će biti dostupna i verzija za iOS.

„Mobilna aplikacija ‘FMT FBiH oil info’ direktno učitava podatke iz web aplikacije eOPC.fmt.gov.ba, skladišti ih u realnom vremenu i daje na raspolaganje građanima, koji na taj način raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cenama u istom momentu kada te informacije dobiju Federalno ministarstvo trgovine i Vlada FBiH“, kazao je Vujanović.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti