Android kup 2014 – takmičenje android aplikacija o energetskoj efikasnosti

android kup

Elektrotehnički fakultet u Beogradu zajedno sa kompanijom „Schneider Electric“ organizuje prvo takmičenje u android programiranju Android kup 2014 pod sloganom „Iskoristi pametno energiju“. Ovo takmičenje ima za cilj da poveća energetsku efikasnost u okruženju uz pomoć android aplikacija.

U takmičenju mogu učestvovati studenti svih fakulteta u Republici Srbiji osnovnih i master studija koji imaju više od 18, a manje od 30 godina. U jednom timu može biti najviše 3 člana, a jedan tim može dostaviti samo jednu aplikaciju. Aplikacija mora da sadrži logo kompanije „Schneider Electric“, ne sme biti plagijat i ne sme biti objavljena pre završetka takmičenja na bilo kom tržištu. Android aplikacija mora imati za temu energetsku efikasnost (energetska efikasnost u domaćinstvu, energetska efikasnost u poslovnom okruženju, aplikacija koja podiže svest o energetskoj efikasnosti itd.).

Prva faza takmičenja obuhvata prijavu timova, takmičara i ideja, a traje do 10. oktobra 2014. godine. U drugoj fazi takmičenja koja traje do 10. decembra takmičari predaju završenu aplikaciju, a sredinom decembra na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu biće organizovano predstavljanje aplikacija i svečana dodela nagrada. Nagrada za prvo mesto iznosi 1500 evra, drugoplasirani će dobiti UPS uređaj, a trećeplasirani tim odvodnik prenapona.

Kompanija „Schneider Electric“ internacionalna je kompanija koja je specijalizovana za oblast upravljanja energijom, a veliku pažnju posvećuje održivoj energiji i energetskoj efikasnosti.

Katedra za računarsku tehniku i informatiku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu osnovana je još 1971. godine, a danas je jedna od vodećih u Republici Srbiji čiji plan i program su napravljeni po ugledu na svetske univerzitete iz ove oblasti.

Sandra Jovićević

foto: pcpress.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti