Ambasador Fabrici istakao značaj međuinstitucionalne saradnje

Foto: europa.rs

Podrška opštinama i unapređenje komunalne infrastrukture i usluga su u samom vrhu prioriteta Evropske unije u Srbiji, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, tokom posete Šapcu.

Tokom jednodnevne posete Šapcu, ambasador EU se sastao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem sa kojim je učestvovao u sastanku sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva za zaštitu životnu sredine posvećenom postrojenju za preradu otpadnih voda u Šapcu, čiju je izgradnju EU podržala sa 10 miliona evra. Ostatak novca za ovaj projekat vredan preko 18 miliona evra su obezbedile lokalna samouprava i država.

Ambasador je sa svojim domaćinima obišao i postrojenje, a prilikom posete je medijima poručio da je to jedan od najvažnijih projekata u oblasti prerade otpadnih voda u Srbiji.

Fabrici je rekao da će u okviru IPA, a kasnije i drugih fondova, biti obezbeđen najveći deo sredstava za neophodne infrastrukturne projekte i pozvao je srpske vlasti da preuzmu kontrolu i pripremaju kvalitetnije projekte kako bi bile spremne da apliciraju za sredstva EU.

Izvor: Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti