Akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka na Zvezdari

Foto-ilustracija: Unsplash (Catarina Carvalho)

Gradska opština Zvezdara i JKP „Veterina Beograd“ organizuju akciju besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka sa teritorije Zvezdare. Akcija će biti sprovedena u ponedeljak, 24.02., utorak, 25.02. i u sredu, 26.02.2020. godine, od 10 do 16 časova u Nerodimskoj br. 2 u prostorijama zvezdarske Kancelarije za mlade.

Akcija će omogućiti čipovanje i vakcinisanje napuštenih pasa i mačaka i ujedno će novi vlasnik kućnog ljubimca moći da zakaže datum besplatne sterilizacije. Na taj način GO Zvezdara i Veterina Beograd daju svoj doprinos smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podizanju svesti o odgovornom vlasništvu. Akcijom su obuhvaćeni svi psi i mačke koji nemaju zvanične vlasnike, odnosno napušteni psi i mačke sa javnih površina o kojima se neko brine, ali nisu evidentirani kao njihovi vlasnici.

Svi zainteresovani građani koji žele da na ovaj način postanu vlasnici kućnih ljubimaca treba tom prilikom da plate administrativnu taksu u budžet Republike Srbije u vrednosti od 200 dinara ukoliko se upisuju kao vlasnici pasa ili 100 dinara ukoliko postaju vlasnici mačaka. Takođe Ugovorom se obavezuju na besplatnu sterilizaciju psa ili mačke, koja će se obaviti kada je životinja adekvatne starosne dobi.

Izvor: Gradska opština Zvezdara

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti