Stvaranje modela finansiranja projekata zaštite životne sredine – prioritet Vlade Srbije

cedef deponijaNa jučerašnjem održanom skupu “Deponije u Srbiji – uzrok ili rešenje problema”, koji je organizovao CEDEF u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, načelnica Odeljenja za upravljanje otpadom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Radmila Šerović izjavila je novinarima da će se u budućem periodu formirati radna grupa u cilju kreiranja modela finansiranja projekata zaštite životne sredine. Očekuje se da ovaj model preusmerava sredstva od ekološke takse na oblast zaštite životne sredine.

Radnu grupu činiće predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva finansija i Kabineta premijera. Stvaranje budžetskog fonda pomenute namene predstavlja prioritetan zadatak Ministarstva i Vlade s obzirom da je usled nedostatka istog u poslednje dve godine opao procenat recikliranja – izjavio je gospodin Šerović.

Gospođa Radmila Šerović navela je da je započela revizija Strategije upravljanja otpadom čiji se završetak očekuje do kraja godine, a koja treba da pokaže da li je neophodna izgradnja 26 planiranih deponija.

D.V.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti