Otvoren 7. Balkanski botanički Kongres

 

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je juče 7. Balkanski botanički Kongres ( 7. BBK 2018), koji se održava u Novom Sadu od 10. do 14. septembra ove godine.

Ministarstvo zaštite životne sredine pružilo je podršku i pomoć organizaciji ovog najvećeg okupljanja botaničara u čitavom regionu.

Ministar Trivan, pozdravljajući sve učesnike, pohvalio je organizovanje ovakvog skupa koji je od naročitog značaja za opstanak nauke, i koji daje mogućnost za veoma važnu razmenu znanja, iskustava, rezultata i ideja.

– Ovo je prilika da 400 stručnjaka razgovara o zajedničkim temama, da se međusobno povezuju. Jako je važno da znanje teče, rekao je Trivan.

Ministar je naglasio da podržava kolege botaničare u njihovom radu, i pozvao da istraju na tom putu nauke i znanja.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ovih sedam godina rada Kongresa govori da njihov rad i zalaganje za nauku donosi dobre rezultate za našu zemlju.

– Srbija bi trebalo da bude lider kad je u pitanju zaštita životne sredine, i svi zajedno moramo da se potrudimo da taj cilj ostvarimo. Zaštita životne sredine nije samo posao, već borba da živimo zdravije i kvalitetnije, poručio je ministar.

Ovogodišnji Kongres, koji je okupio istraživače iz Evrope koji se bave biljnim naukama i njihovom primenom, u broju učesnika prevazilazi sve dosadašnje.

Kongres su organizovali Prirodno-matematički fakultet Departman za biologiju i ekologiju Univerziteta u Novom Sadu , Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Botaničko društvo „Andreas Volni“.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti