52. Međunarodni kongres o KGH – na jednom mestu sve o klimatizaciji, grejanju i hlađenju

Foto: EP

Međunarodni kongres i izložba o KGH, u organizaciji Društva za grejanje, hlađenje i klimatizaciju Srbije, svečano je otvoren u Beogradu. Ovogišnji kongres, koji traje do 3. decembra, odžava se hibridno, uz maksimalno poštovanje mera i bezbednost svih učesnika.

Program se održava u konferencijskim salama hotela Holiday Inn. Svoje radove autori mogu da izlažu u sali, preko računara (u realnom vremenu), ili mogu poslati snimljenu prezentaciju.

Teme panela 52. Međunarodnog kongresa su Zeleni gradovi, dekarbonizacija daljinskog grejanja, korišćenje obnovljive i otpadne toplote“, “Isključenje ili smanjenje upotrebe rashladnih sredstava koja oštećuju ozonski omotač”, dok će posebna pažnja biti posvećenja pitanju dekarbonizacije.

Skup je zadržao regionalni karakter i okuplja kolege i kompanije iz svih gradova bivše Jugoslavije, ali i velike multinacionalne kompanije kojima je naš region zanimljivo tržište.

Susreti kolega, razmena iskustava, zajednički nastup na tržištu, prikazivanje novih tehnologija i rešenja osnovni su elementi izložbe koja se svake godine održava uporedo sa Kongresom.

Više stotina studenata iz zemlje i sveta učestvuje na Kongresu, posećuje izložbu, a domaći studenti učestvuju na Nacionalnom studentskom takmičenju, čiji pobednik predstavlja Republiku Srbiju, Društvo za KGH i svoj fakultet i Društvo na REHVA-inom studentskom takmičenju sledeće godine.

Posetioci Kongresa imaju priliku da posete i štand kompanije MT-KOMEX gde mogu da dobiju sve informacije o izgradnji solarnih elektrana, kao i o uštedi energije i smanjenju emisije štetnih gasova koji se ostvaruju instalacijom solarnih panela za proizvodnju električne energije. Osim toga, predstavnici kompanije pokazaće i konkretne rezultate koje su postigli na uvođenju elektromobilnosti u Srbiji i kako za lakše snalaženje u ovoj oblasti mogu da koriste platformu i aplikaciju charge&GO koja je već dostupna svim vozačima električnih vozila našoj zemlji.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Kongresa je domaće preduzeće Elcom Trade, Beograd, ekskluzivni uvoznik i distributer uređaja Midea i ovlašćeni diler klima-uređaja Daikin.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti