Eko park Ilina Voda dobio 25 sadnica na poklon

Foto: Forma Ideale

Četvrt veka poslovanja uvek je prilika da se dodatno pruži doprinos lokalnoj zajednici u kojoj se posluje.

Imajući u vidu upravo važnost i značaj očuvanja zdrave životne sredine, kao i koliko drveće i zelene površine utiču na kvalitet vazduha, kompanija Forma Ideale odlučila je da, povodom 25 godina poslovanja, pokrene projekat ozelenjavanja i ulepšavanja zelenih površina u gradovima širom Srbije.

Simbolično, Kragujevac je prvi grad u nizu u kojem je posađeno 25 sadnica za prvih 25 godina rada, u Eko parku Iline Vode.

„Svaka godina u našem poslovanju donela je nove aktivnosti kojima smo se vezivali za lokalnu sredinu, a jubilej kao što je četvrt veka obeležićemo povećanjem broja zelenih površina. Drago nam je što krećemo baš od Kragujevca i što imamo priliku da poklonimo našem gradu simbolično 25 sadnica, svesni činjenice koliko zelene površine utiču na kvalitet života ljudi u urbanim sredinama, prečišćavanje vazduha i poboljšanje zdravlja“, izjavili su u kompaniji Forma Ideale.

Oni su naglasili i da će se truditi da i u narednim godinama budu pravi partner zajednici u kojoj žive i rade, a akcija ozelenjavanja površina će biti sprovedena širom Srbije, u gradovima u kojima je Forma Ideale prepoznat kao omiljeno mesto za kupovinu stvari za dom.

Kragujevački „Eko–park Ilina voda“ je svojvrsna atrakcija za meštane – kroz njega protiče potok, ima mostić, najveću skulpturu Uskršnjeg jajeta u Evropi, hotel za insekte, ali i mini zoo-vrt. Sve što se nalazi u parku nastalo je na inicijativu meštana Iline vode.

Izvor: Represent

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti