Nastavljena akcija „Drvo za Beograd” na levoj obali Save

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i ambasador Katara u Srbiji Mubarak bin Fahad Al Tani zasadili su danas, u okviru akcije „Drvo za Beograd”, 50 sadnica u Brodarskoj ulici na levoj obali Save.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Katara, kao i drugim akterima, koji već drugu godinu pomažu akciju „Drvo za Beograd”.

„Veoma mi je drago da se sve veći broj ambasada, kompanija, međunarodnih i domaćih organizacija pridružuje našoj akciji „Drvo za Beograd”, koja traje već dve sezone, a siguran sam da će postati tradicija“, rekao je gradonačelnik.

On je istakao da je akcija osmišljena kako bi se podstakla društvena odgovornost, te da svi koji su u mogućnosti da doniraju sadnice učestvuju u procesu sađenja i na taj način doprinose ideji zelenijeg Beograda.

Podsetio je da je drveće u gradskim uslovima značajno za bolji kvalitet vazduha, zaštitu zemljišta i stvaranje hlada tokom letnjih meseci. Takođe, kako je istakao, sađenjem drveća u gradovima približavamo prirodu građanima.

„Plan Grada je da pošumi ovaj deo Beograda i da leva obala Save bude zelena oaza koja će našim građanima biti mesto za odmor i rekreaciju, posebno u letnjim mesecima. Zahvaljujem Ambasadi Katara, njegovoj ekselenciji ambasadoru Al Taniju sa kojim smo danas zasadili 50 sadnica. Sve je više ovakvih inicijativa jer je prepoznat značaj pojedinačnog doprinosa zajedničkom cilju i dobrobiti svih građana Beograda“, kazao je prvi čovek prestonice.

On je Beograđane podsetio da uoči proslave Nove godine mogu kupiti jelke sa busenom.

„Na ovaj način, posle praznika, svaka naša okićena jelka postaje „Drvo za Beograd” „, zaključio je Radojičić.

Ambasador Al Tani je istakao da je ponosan što predstavlja državu Katar koja učestvuje u projektu „Drvo za Beograd”, te na taj način doprinosi tome da srpska prestonica postane zeleniji i zdraviji grad.

„Katar veliku pažnju posvećuje zaštiti životne sredine, očuvanju i razvijanju njenih prirodnih resursa zarad budućnosti dolazećih generacija“, naveo je Al Tani.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti