Zrenjanin: Raspisan Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku bicikala

Foto-ilustracija: Unsplash (Jannik Wüster)

U Zrenjaninu je raspisan još jedan konkurs – Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima (građanima) za nabavku bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina.

Konkurs koji je raspisao Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, spovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle isključivo od privrednih subjekata izabranih putem Konkursa za izbor privrednih subjekata sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina.

Za sufinansiranje nabavke bicikala iz ovog Konkursa opredeljuju se sredstva Odlukom budžetu grada Zrenjanina za 2024. godinu u iznosu do 1,5 miliona dinara. Sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala dodeljuju se na osnovu Konkursa za građane u iznosu od 10.000 dinara po jednom biciklu.

Pravo učešća na Konkursu imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, u trenutku podnošenja prijave.

Pročitajte još:

Lista direktnih korisnika preko kojih se realizuju mere:

  1. „MOTO DANE“ D.O.O. Zrenjanin, ul. Cara Dušana br. 12.
  2. STKR „TRIM VІKE“ Zrenjanin, ul. Žarka Zrenjanina br. 2a.
  3. STR „POLAR BIKE“ Zrenjanin, ul. Brigadira Ristića br. 2a.
  4. „CAPRIOLO“ D.O.O. Bačka Topola, ul. Edvarda Kardelja 66.

Rok za prijavu krajnjih korisnika na Konkurs je 15 dana od dana raspisivanja Konkursa, odnosno do utroška sredstava, a najkasnije do 1. decembra 2024. godine.

Tekst konkursa i detaljnije informacije dostupne su na sajtu Grada u delu oglasi i konkursi.

Prisećanja radi, prvi konkurs raspisan je 2020. godine i tada izdvajano po 5.000 dinara, a zbog velike zainteresovanosti 2022. godine izdvajano je 10.000 dinara subvencije po svakom biciklu, kao što je to slučaj bio i prošle godine, ali je povećan broj korisnika. Naime, bicikle je uz subvencije Grada prošle godine nabavilo sto građana.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti