Grad Zrenjanin subvencioniše nabavku bicikala

Foto-ilustracija: Pixabay (renategranade0)

Grad Zrenjenin sprovodi Konkurs za izbor privrednih subjekata u sprovođenju nabavke bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina, a po završetku tog konkursa biće raspisan i konkurs za zainteresovane građane.

Za sufinansiranje nabavke bicikala iz ovog Konkursa opredeljuju se sredstva Odlukom o budžetu grada Zrenjanina za 2024. godinu u iznosu do 1,5 miliona dinara, a sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala dodeljuju se na osnovu Konkursa za građane u iznosu od deset hiljada dinara po jednom biciklu, navodi se na sajtu Grada.

Nabavka bicikala sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Građeni koji budu ostvarili pravo na sufinansiranje, bicikle mogu da nabave isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog Konkursa.

Pročitajte još:

Pravo učešća na Konkurs za izbor privrednih subjekata za sprovođenje nabavke novih bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji grada Zrenjanina imaju svi zainteresovani privredni subjekti koji ispunjavaju zakonom utvrđene uslove za obavljanje delatnosti i koji ispunjavaju uslove definisane Pravilnikom.

Rok za podnošenje prijava je 19. april 2024. godine.

Prema rečima gradonačelnika, ovakvi konkursi se sprovode od 2021. godine i do sada je na ovaj način subvencionisana kupovina dve stotine bicikala. U prvoj godini subvencija je iznosila po pet hiljada dinara za nabavku 40 bicikala, a kasnije, zbog velikog interesovanja povećana je na deset hiljada dinara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti