Završni radovi na trafostanici „Sobovica“ u Kragujevcu

 

Foto: Elektroprivreda Srbije
Foto: Elektroprivreda Srbije

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, obišao je TS 35/10 kV „Sobovica“ u Kragujevcu, gde je u toku završna faza radova.

Ova trafostanica će snabdevati strujom novi industrijski park „Mind“, a vrednost celokupne investicije sa pratećom elektroenergetskom infrastrukturom je 260 miliona dinara, od čega je u samu trafostanicu uloženo 150 miliona.

− Preduslov za privredni razvoj, privlačenje novih investicija, otvaranje dodatnih radnih mesta je kvalitetna infrastruktura. EPS prati planove države i lokalnih samouprava za izgradnju i u skladu sa tim unapređuje energetsku infrastrukturu. „Elektroprivreda Srbije“ uspešno obavlja složen posao koji zahteva projekte, dozvole, usklađivanje sa ostalim delovima energetskog sistema i time stvara uslove za nesmetano sprovođenje politike predsednika i Vlade Republike Srbije, rekao je Grčić.

On je istakao da je gradnja TS „Sobovica“ primer investicija EPS-a koje omogućavaju ekonomski rast i razvoj.

Ivan Savčić, direktor Sektora za investicije i planiranje Distributivnog područja Kragujevac, rekao je da je u pitanju jedna od trenutno najvećih investicija u „EPS Distribuciji“ u Srbiji koja je u završnoj fazi i najavio da se u oktobru očekuje završetak radova. Puštanjem u rad ove TS poboljšaće se i napajanje električnom energijom u okolnim selima na području Rače.

Obilasku radova prisustvovali su i Zoran Rajović, izvršni direktor za tehničke poslove distribucije električne energije i upravljanje distributivnim sistemom, Bojan Atlagić, v.d. direktora Operatora distributivnog sistema „EPS Distribucija“, Dejan Savić, koordinator za distributivno područje Kragujevac u „EPS Distribuciji“.

Nova trafostanica u kragujevačkom industrijskom parku „Mind“, snabdevaće električnom energijom fabriku kompanije „Milanović inženjering“ i „Simens“, ali i brojne druge proizvođače sa kojima su u toku pregovori.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti