Završen konkurs Intesa Farmer Banke Intese

banca-Intesa

Banka Intesa saopštila je 21. septembra 2015. godine rezultate konkursa Intesa Farmer koji je raspisan početkom maja ove godine.

Kako je saopšteno, stručni žiri je u kategoriji Intesa Ratar izabrao Zorana Šašarogu iz mesta Jaša Tomić, u kategoriji Intesa Povrtar izabran je Predrag Vidić iz Gospođinaca, u kategoriji Intesa Voćar izabran je Sergej Vujačić iz Vrbasa, a u kategoriji Intesa Stočar Kornel Vojčena iz mesta Novo Orahovo.

Kriterijumi za izbor farmera bili su godišnji rezultati prijavljenih ostvareni kroz poljoprivrednu proizvodnju, posedovanje sopstvenog prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces, kao i uspostavljena saradnja sa Bankom Intesom. Osim toga postojali su i dodatni uslovi u posebnim kategorijama, tako je u kategoriji Intesa Ratar uslov bila i upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije; u kategoriji Intesa Voćar bilo je potrebno da prijavljeni poseduju sistem za navodnjavanje, protivgradnu zaštitu i sertifikovane sadnice; za kategoriju Intesa Povrtar neophodno je bilo posedovanje staklenika, plastenika ili proizvodnja povrća uz pomoć folije, dok je za kategoriju Intesa Stočar bio neophodan uzgoj rasnih grla stoke.

Konkurs Intesa Farmer održava se treću godinu za redom, a pobednici će dobiti putovanje na svetsku izložbu EXPO Milano 2015 i vaučere u vrednosti od po 100 hiljada dinara za kupovinu stočne hrane i repromaterijala.

Sandra Jovićević

foto: bancaintesa.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti