U toku remont blokova TE Kostolac

kostolac

Direktor termoelektrane Kostolac B gospodin Dragan Živić izjavio je da je remont bloka B2 završen, tako da ovaj blok sada radi punom snagom, a očekuje se i njegova pouzdanost u narednom zimskom periodu.

Gospodin Živić je istakao da je blok B1 bio u remontu od 28. avgusta 2015. godine do polovine septembra ove godine, a podsetio je da je prošle godine urađen generalni remont turbogeneratorskog postrojenja, izgradnja novog elektrofiltera i zamena crevnog sistema kotla, zatim remont na pumpama tehničke vode, napojnim pumpama i revizija svih ventila. Kako je istakao, zbog prošlogodišnjeg remonta, remont bloka B1 trajao je samo petnaestak dana, a urađen je remont mlinova, ventilatora, odšljakivanja, saniranje pojedinih delova crevnog sistema kotla, zamena i popravka tehničke izolacije, remont sistema za transport pepela i šljake, remont sistema dopreme uglja, obnavljanje antikorozivne zaštite metalnih konstrukcija, podešavanje ventila i metalnih klapni, remont razvoda i opreme za merenje. On je dodao da je Blok B1 još uvek u garantnom periodu, pa tako kompanije Alstom, Siemens i Štajnmiler, CMEC i Via ocel saniraju uočene nepravilnosti.

Glavni inženjer održavanja TE Kostolac A gospodin Branko Cvejić istakao je da je početkom avgusta ove godine počeo kapitalni remont bloka A2 koji bi trebalo da traje do početka oktobra. U okviru remonta biće urađena zamena vitalnih delova cevnog sistema, kapitalni remont turbine, kao i remont drugih postrojenja koji su od vitalnog značaja. On je dodao da se na bloku A1 radi standardni remont koji bi trebalo da predupredi pojavu neplaniranih zastoja.

Sandra Jovićević

foto: te-ko.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti