Zašto bi korisnici trebalo da potpišu ugovore sa EPS Distribucijom

Foto-ilustracija: Pixabay

Mnogi građani su proteklih dana dobili obaveštenje od EPS Distribucije o preuzimanju mernih uređaja, priključnih vodova i instalacije i opreme u merno-razvodnim ormanima.

Uz obaveštenje dobili su i ugovor koji treba da potpišu i pošalju lokalnom ogranaku EPS Distribucije u svojim mestima. Iz tog preduzeća navode da bi svi korisnici trebalo da potpišu ugovore i navode da će to korisnicima obezbediti kvalitet distribucije električne energije.

Darko Nedović iz EPS Distribucije naveo je da bi svi krajnji korisnici trebalo da potpišu ugovor o preuzimanju mernih uređaja s tom kompanijom.

„Potpisivanjem ugovora EPS Distribucija preuzima priključne vodove, merne uređaje, merno-razvodne ormane, opremu i instalacije u merno-razvodnim ormanima“, rekao je Nedović tokom gostovanja u Jutarnjem programu.

Na taj način, kako je objasnio, EPS Distribucija preuzima obavezu održavanja merno-razvodnih ormana, priključnih vodova, instalacija, ormanima i uređajima u svoju nadležnost.

„Korisnici koji odbiju da potpišu ugovor, sami će snositi odgovornost za svoje priključke. Ukoliko neko nije kod kuće ili iz opravdanih razloga ne potpiše u roku od osam dana, moći će i naknadno da potpiše“, istakao je Nedović.

Naveo je da su uz obaveštenje koje je EPS Distribucija uputila upućeni ugovori kojima su tačno definisane obaveze EPS Distribucije i obaveze korisnika.

„Korisnik nema nikakvih finansijskih obaveza vezanih za taj ugovor i za priključke, kada ih preuzme EPS Distribucija i sve obaveze vezano za održavanje, zamenu mernih uređaja, potpisivanjem ovog ugovora preuzima EPS Distribucija“, kazao je Darko Nedović.

Foto-ilustracija: Unsplash (Dan Meyers)

Istakao je da EPS Distribucija vrši otklanjanje kvarova koji su u njenoj nadležnosti.

„Održavanje instalacija podrazumeva zamenu, kontrolu i održavanje na način da se korisnicima obezbedi sigurno i bezbedno napajanje električnom energijom i ispravnost merenja“, rekao je Nedović.

Kako je dodao, troškove održavanja snosi EPS Distribucija i to neće uticati na cenu računa za struju.

Darko Nedović je dodao da u nadležnosti EPS Distribucije nisu unutrašnje instalacije korisnika i one su odgovornost korisnika.

Ocenio je da će preuzimanje mernih mesta u nadležnost EPS Distribucije doprineti u borbi protiv nelegalnih priključaka i krađe struje i naveo da je primarna ideja preuzimanja mernih mesta unapređenje kvaliteta distribucije električne energije.

Izvor: RTS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti