Zamena stolarije u školi u Elemiru – deo ekološkog projekta „Zeleni Zrenjanin“

Foto: Grad Zrenjanin

U Osnovnoj školi ,,Svetozar Marković Toza’’ u Elemiru, kroz dva projekta realizovani su radovi na zameni jednoslojnih staklenih prozora u holu zgrade i na ulaznim vratima, kao i na zameni prozora na kabinetima i kancelarijama u prizemlju i na spratu.

Sredstva u iznosu od 7,2 miliona dinara obezbeđena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kompanije NIS (program “Zajednici zajedno”) i Grada Zrenjanina, navodi se na sajtu Grada Zrenjanina.

Prema rečima direktorke škole Svetlane Subotić, ovim projektom doprineće se uštedi energije, omogućiti bezbedniji i lepši rad, jer će deci biti prijatnije i toplije, uz maksimalnu zvučnu izolaciju.

,,Uz naše učenike, zgradu koriste i naši sportski klubovi koji postižu izuzetne rezultate, a i u samoj školi je puno uspešnih sportista. Ova investicija predstavlja dobrobit i za samu zajednicu, s obzirom da je škola i sportsko i kulturno stecište ovog mesta“, istakla je direktorka Subotić.

Pročitajte još:

 U Zrenjaninu se takođe organizuje i četvrti po redu Eko kviz pod nazivom ,,Prljavo ili čisto-nije isto’’ za učenike od petog do osmog razreda.

Reč je o takmičenju koji organizuje JKP „Čistoća i zelenilo“, a čiji je cilj podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju i zaštiti životne sredine, ekologiji i reciklaži.

Za učešće u Eko kvizu, ove godine prijavio se rekordan broj škola, njih 22 iz Zrenjanina i naseljenih mesta.

Kvalifikacije i polufinalno takmičenje odvijaće se u periodu od 28. februara do 3.  marta, u Kristalnoj dvorani, a finale je zakazano za 10. mart u Kulturnom centru. Škola koja pobedi u finalu, predstavljaće grad Zrenjanin na republičkom takmičenju, koje će biti održano tokom aprila meseca u Beogradu.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti