Žabljak dobio najsavremeniju deponiju za otpad

Foto: Obrad Pješivac

Na Žabljaku u Crnoj Gori otvorena je savremena deponija otpada. Objekat rađen po najsavremenijim standardima koštao je 500.0000 evra, a finasiran je kroz već tradicionalno partnerstvo vlada Crne Gore i Slovenije koju je i ovom prilikom predstavljao Centar za međunarodnu pomoć i saradnju iz Ljubljane.

Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore gospodin Pavle Radulović podsetio je da je prethodno završen reciklažni centar, transfer stanica, uređaj za prečišćavanje otpadnih voda, zbrinjavanje mulja iz prečistača i nabavljeno specijalizovano vozilo koje je bilo neophodno za transport mulja iz prečistača na deponiju, a u svim tim projektima Centar za međunarodnu pomoć i saradnju je aktivno učestvovao. On je istakao da je Slovenija u projekte na Žabljaku do sada investirala oko 5.000.000 evra.

Ambasador Slovenije gospodin Mitja Močnik dodao je da je realizacija ovog projekta primer dobre prakse samog upravljanja otpadom. On je izrazio želju da i ubuduće bude ovakvih projekata sa fokusom na nerazvijena područja severa Crne Gore, čime se unapređuje ekologija i turistički razvoj.

Predsednik opštine Žabljak gospodin Veselin Vukićević kazao je da je sanacijom deponije otpada unapređena komunalna infrastruktura i to pitanje rešeno na duži vremenski period.

izvor: vijesti.me

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti