Za razvojne projekte u devet gradova i opština 1,4 milijarde dinara

Foto: Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potvrdio je da je doneo odluku o izboru jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure, kao i na jugu i zapadu Srbije, kojima će biti ukupno dodeljeno 1,4 milijarde dinara iz budžeta radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata.

On je precizirao da je za sufinansiranje razvojnih projekata u Ovčarsko-kablarskoj klisuri opredeljeno 235 miliona dinara, Grad Čačak dobiće 71,16 miliona dinara za izgradnju vidikovca na Kablaru, dok je 3,74 miliona dinara izdvojeno za parterno uređenje jezgra Ovčar banje, navodi se na sajtu Vlade.

Takođe, kako je dodao, 27,5 miliona dinara namenjeno je projektu izgradnje kapije dobrodošlice na ulazu i izlazu iz zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure, kao i 32,5 miliona dinara za izgradnju staze na desnoj obali jezera Međuvršje.

Ministar je naveo da će Opština Lučani za rekonstrukciju saobraćajnice sa odmaralištem i biciklističkom stazom, sa izgradnjom mosta, od države dobiti 100 miliona dinara.

Kada je reč o dodeli sredstava za sedam opština na jugu i zapadu Srbije, u ukupnoj vrednosti od 1,16 milijardi dinara, Vesić je potvrdio da će od te sume Opština Lebane dobiti 194 miliona za projekat izgradnje centra za posetioce Caričin grad, dok je za Leskovac izdvojeno 77 miliona dinara za izgradnju regionalnog inovacionog startap centra Leskovac.

Pored toga, kako je rekao, država će Opštini Bojnik pomoći sa 36,4 miliona dinara za izgradnju amfiteatra na platou kod sportske hale, dok će za Medveđu izdvojiti 151,3 miliona za rekonstrukciju i dogradnju Rimskog kupatila, a za Kulturni centar u Sijarinskoj banji 117,1 milion dinara.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, za sufinansiranje projekta izgradnje saobraćajnog prilaza ka srednjovekonoj tvrđavi „Maglič” i za izgradnju replike srednjovekovnog sela sa pratećim sadržajima opredeljeno je 451,25 miliona dinara.

Grad Prokuplje će za uređenje kolovoza i trotoara u okviru regulacije Ulice Milena Jovanovića dobiti od države 48,5 miliona dinara, a za rekonstrukciju Ulice Arsenija Čarnojevića 73,1 milion dinara, predočio je on i dodao da će država sufinansirati i izgradnju Vizitorskog centra u Đavoljoj varoši sa 16,2 miliona dinara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti