Vrdnik dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Foto-ilustracija: Unsplash (Ivan Bandura)

Potpisivanjem ugovora ozvaničen je početak izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadih voda u naselju Vrdnik koje se nalazi u opštini Irig. Projekat je vredan 850 miliona dinara, a u celosti će ga finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Kako se navodi na sajtu Pokrajinske vlade, izgradnja postrojenja povezana je sa završetkom izgradnje kanalizacione mreže i kolektora u naselju Vrdnik, kao i sa izgradnjom druge infrastrukture u Banji Vrdnik.

Potpisivanju ugovora prisustvovao Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, koji je tom prilikom rekao da je ovo veoma važna investicija za Vrdnik zato što će doprineti zaštiti voda i očuvanju životne sredine, razvoju privrede i unapređenju turističke ponude ovog kraja.

Očekuje se da će investicija biti realizovana u naredne dve godine.

Predsednik Pokrajinske vlada istakao je da je Banja Vrdnik treća banja po broju posetilaca u Srbiji, te izrazio uverenje da će se ulaganjima u komunalnu i drugu infrastrukturu doprineti dolasku još većeg broja turista, ali i daljem investiranju.

Pročitajte još:

Kako je podsetio, u toku je realizacija i drugih investicija u Vrdniku, kao što su izgradnja saobraćajne i druge infrastrukture u kompleksu Vrdničke kule i u samom centru, što zajedno sa projektom izgradnje prečistača, predstavlja ulaganje veće od milijardu i 200 miliona dinara.

„Irig ima veliki potencijal u vinskom, verskom, kongresnom i banjskom turizmu i verujem da ćemo narednih godina svedočiti o velikoj ekspanziji svih mesta koja gravitiraju ovom kraju, a tome će svakako doprineti i izgradnja Fruškogorskog koridora, čiji je značaj nemerljiv’’, naveo je predsednik Mirović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti