Vrbasu 50 miliona dinara za preradu otpadnih voda

Vlada Republike Srbije donela je odluku o izdvajanju 50 miliona dinara za podršku funkcionisanju Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda za opštine Kula i Vrbas, koji se u potpunosti finansirao iz pretpristupnih fondova Evropske unije – IPA.

Foto: Opština Vrbas

Izdvajanjem ovih sredstava obezbeđuje se mogućnost za nesmetan rad Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda, te stvaraju uslovi za prihvatanje svih otpadnih voda Vrbasa i Kule i prekid zagađivanja Velikog bačkog kanala. Upravo je ovaj projekat osnovni preduslov da se u budućnosti aktivira nedavno predstavljeni plan remedijacije i revitalizacije Velikog bačkog kanala. Istovremeno, u novoj investicionoj godini, prema najavama iz opštine Vrbas, planiran je nastavak izgradnje kanalizacionog sistema u mestima opštine Vrbas.

„Podrška Vlade Srbije i nadležnih ministarstava nije izostala ni ovoga puta, kada pripremamo da svaki sistem Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda preuzme svoju funkciju. To nam uliva optimizam da ćemo i u nastavku projekta ozdravljenja i uređenja životne sredine, kojih nema bez izgradnje kanalizacije u svim mestima opštine i čišćenja Velikog bačkog kanala, imati potporu državnih organa da izvršimo jedan važan zadatak koji pred nas stavljaju građani“, rekao je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

Izvor: Opština Vrbas

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti