Vozovi na pruzi Beograd – Novi Sad ponovo voze 200 na sat

Foto-ilustracija: Unsplash (Matéo Broquedis)

Duž čitave deonice na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, vozovi ponovo saobraćaju maksimalnom brzinom od 200 kilometara na sat, u skladu sa redom vožnje.

Kako se navodi iz „Infrastruktura železnice Srbije“, izvođači radova završili su mašinsko regulisanje koloseka na delu brze pruge između Beške i Karlovačkih Vinograda.

“Tako su završene sve planirane aktivnosti na tekućem održavanju, čime su se stekli uslovi da brzina vozova bude vraćena sa 160 na maksimalnih 200 kilometara na sat, kako je to projektovano redom vožnje”, piše u saopštenju.

Podsetimo, 10. januara je, iz preventivnih razloga, na dve lokacije na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad brzina vozova smanjena sa 200 na 160 kilometara na sat.

Pročitajte još:

„Radilo se o dvokolosečnim deonicama Stara Pazova – Inđija i Beška – Karlovački Vinogradi, gde je brzina vozova bila smanjena za 40 kilometara na sat, zbog čega je putovanje brzom prugom između Beograda i Novog Sada trajalo svega tri do pet minuta duže“, navode iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

U saopštenju se dodaje da su zamenjeni i ukradeni delovi kontaktne mreže iznad železničke pruge na dve lokacije između Beograda i Novog Sada.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti