Vozila se bicikla od Srbobrana do Beljanske bare

 

Foto: Opština Srbobran

U Srbobranu je više od 200 ljubitelja vožnje biciklom, posebno onih najmlađih – učenika osnovnih škola, rekreativno se u koloni juče provozalo do Beljanske bare i nazad, i na taj način poslalo snažnu poruku o važnosti alternativnih vidova prevoza, ne samo bicikla, i potrebi smanjenja upotrebe vozila koja koriste fosilna goriva, poput automobila ili autobusa.

– Srbobran tradicionalno obeležava „Evropsku nedelju mobilnosti„, uz organizacionu podršku opštine Srbobran i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Foto: Opština Srbobran

Odziv je, kao i uvek, bio dobar i mislim da je važno da održimo kontinuitet promocije zdravih stilova života, kao što je biciklizam, ali i promocije Beljanske bare, koja ima veliki turistički potencijal, još uvek neiskorišćen do kraja.

Potrebno je raditi na tome kako bi dobili lep prostor za našu decu, za rekreativce, ali i za one koji se možda žele baviti i nekom drugom vrstom turizma ili sporta, rekao je Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća i jedan od biciklista u koloni.

On se zahvalio i Javnom vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine“ što je i ove godine obezbedilo dva čamca za plovidbu Beljanskom barom.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti