Vodotokovi u slivu reke Drine u fokusu CRESSIDA projekta

Foto: http://serbia.rec.org

Subregionalna radionica opština korisnica projekta CRESSIDA u zemljama zapadnog Balkana odžana je 7-9. maja u Budvi, Crna Gora.

Radionicu je organizovao Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) uz podršku Agencije za zaštitu životne sredine SAD (US EPA: United States Environmental Protection Agency).

Na subregionalnoj radionici u Crnoj Gori okupilo se oko 30 opštinskih zvaničnika i predstavnika lokalnih zajednica drinskog basena iz tri zemlje korisnice: Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ove godine regionalna radionica se fokusirala na diskusiju o iskustvima u primeni Indeksa integriteta vodotokova u slivu reke Drine, kao i razmenu rezultata završenih pilot projekata u svakoj opštini i budućim mogućnostima za saradnju.

Srbiju su na subregionalnoj radionici u Budvi, predstavljali predstavnici opštine Bogatić (gospodin Miroljub Stanić i gospodin Dalibor Ostojić), opštine Mali Zvornik (gospodin Boris Katić i gospođa Ljiljana Ristanović), opštine Ljubovija (gospođa Mirjana Arsenović i gospodin Petar Stanišić) kao i gospođa Jelena Tripković, menadžer projekta CRESSIDA za Srbiju ispred REC Kancelarije u Srbiji.

Projekat „CRESSIDA – Izgradnja kapaciteta lokalnih zajednica za održivi razvoj u međunarodnim slivnim područjima reka Drine i Drim“, ima za cilj da pruži podršku lokalnim zajednicama koje se nalaze u slivovima reka Drina (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) i Drim (Albanija, Kosovo*, Makedonija) relevantnim državnim institucijama i poslovnom sektoru da efikasnije sprovode svoje lokalne strategije i planove vezane za održivi razvoj.

U projektu učestvuje ukupno 18 opština, zajedno sa svojim partnerskim organizacijama iz civilnog sektora, iz zemalja učesnica u projektu. U Srbiji su to opštine Bogatić, Mali Zvornik i Ljubovija.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti