Vlada Srbije – Neće biti restrikcija struje i grejanja

Foto-ilustracija: Pixabay

Restrikcija struje i grejanja neće biti, građani i privreda mogu da budu mirni, rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade, dodavši da je situacija sa električnom energijom mnogo bolja nego prethodnog dana.

Kako je istakla, lica odgovorna za propuste biće sankcionisana, a da će oštećeni građan i dobiti umanjenje računa, istakavši da će se o odgovornosti čelnih ljudi svakako govoriti, ali onda kada situacija bude potpuno stabilna.

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, rekla je da su loše planiranje i rukovođenje u “Elektroprivredi Srbije” doveli do energetske krize

“Trenutno je najvažnije da nađemo rešenje za probleme koji postoje unutar EPS-a, jer pitanje deponije, količine i kvaliteta uglja nije moguće rešiti za dan ili dva. Ovo bi se desilo i da nije bilo snega, ovo je rezultat lošeg planiranja i rukovođenja koje traje godinama unazad”, istakla je ona.

Vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić smenio je četiri direktora u kompaniji za koje je je utvrdio da su odgovorni za zastoj rada blokova u termoelektrani Nikola Tesla (TENT) u Obrenovcu, navodi se u saopštenju.

Kako je rekla ministarka Mihajlović, trenutko oko 1.500 korisnika nema električnu energiju, 49 trafostanica je van sistema, ekipe su na terenu i nada se da će uskoro biti normalizovano snabdevanje.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti