Vlada produžila ograničenje cena goriva do 30. aprila

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Na današnjoj sednici Vlada Srbije usvojila je novu Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata, koja će važiti do kraja meseca.

Usvojena je Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na Instagramu.

Nova Uredba Vlade Srbije važiće do 30. aprila 2022. godine, a doneta je u cilju sprečavanja većih poremećaja na tržištu.

Cena na pumpama do kraja meseca biće 197,00 dinara za jedan litar Evro Dizela i 175,00 dinara za jedan litar Evro Premijum BMB 95.

Najviša maloprodajna cena derivata nafte utvrđena je na osnovu člana 3 stav 4 Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte („Službeni glasnik RS“, br. 32/22).

Takođe, u skladu sa članom 3 stav 5 navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Broj telefona za prijave nepravilnosti u vezi sa primenom Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata je 066 847 00 27.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti