Višegrad izdvaja sredstva za energetsku sanaciju zgrada

Foto: srna.rs

Opština Višegrad raspisala je javni poziv zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za sufinansiranje radova na sanaciji fasada, rekao je načelnik opštinskog Odeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove gospodin Aleksandar Đukanović.

On je istakao da se projekti koji se finansiraju moraju odnositi na radove koji utiču na poboljšanje estetskih karakteristika objekta, što obuhvata sanaciju fasada, bojenje i radove koji se odnose na energetsku efikasnost. Đukanović je rekao da radove na objektima koja imaju oštećenja, a obuhvataju zamenu dotrajalih streha, oluka, fasada, koje mogu da ugroze bezbednost pešaka opština sufinsira sa 70 odsto sredstava, a zajednica etažnih vlasnika sa 30 odsto.

Dodao je da za projekte koji se finansiraju za radove vizuelnog i funkcionalnog objekta, opština izdvaja 40 odsto, a zajednica etažnih vlasnika 60 odsto. I za zamenu postojeće stolarije i svetlarnika i izradu termičke fasada opština sufinansira 40 odsto, a zajednica etažnih vlasnika 60 odsto. Rekao je da je rok za prijavljivanje na javni poziv 7. septembar 2017. godine.

Sanacija zgrada biće izvedena u 2017. godini, a opština Višegrad je za ovu namjenu izdvojila 110.000 KM.

izvor: srna.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti