Konkurs za izbor najboljih studentskih akademskih radova na temu energetike

Foto-ilustracija: Pixabay

Raspisan je konkurs za izbor najboljih studentskih radova (projekti, master i završni radovi) koji su realizovani u periodu od 1. oktobra 2016. do 1. septrembra 2017. i obrađivali teme iz energetike.

Predloge, uz obrazloženje dužine od 3000 do 4000 karaktera, dostavljaju nadležne fakultetske / univerzitetetske katedre, pri čemu predloženi akademski radovi mogu imati najviše tri autora i moraju biti predstavljeni u obliku koji je uobičajen za naučne i stručne radove. Obim dostavljenih radova ne sme preći 16 kucanih stranica (sa svim pratećim tabelema, slikama i dijagramima) ispisanih Times New Roman slovima veličine 12.

Od prispelih predloga, žiri u sastavu: prof. dr Milun Babić, prof. dr Nikola Rajaković, prof. dr Milan Petrović, Slobodan Babić, dipl. inž. Mladen Simović, dipl. inž. Milenko Nikolić, dipl. inž. Milivoje Miletić, bira pet najboljih za javnu prezentaciju na tradicionalnom Studentskom danu energetike koji PU „Elektromašinogradnja“, po šesti put, organizuje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu „Energetika 2017“, 4-6. oktobra na Beogradskom sajmu u Beogradu.

Nakon prezentacije radova pred pozvanim studentima i nastavnim osobljem sa univerziteta Srbije, i predstavnicima PU „Elektromašinogradnja“, PKS, Ministarstva prosvete i nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva energetike, Ministarstva privrede i drugim gostima, žiri dodatno ocenjuje kvalitet prezentacija i proglašava dobitnike prve, druge i treće nagrade PU „Elektromašinogradnja“.

Prvonagrađenom akademskom radu dodeljuje se diploma i novčani iznos od 30.000 dinara, a dobija i preporuku da mu žiri Fondacije „Nikola Tesla“ dodeli Teslinu nagradu za mlade. Drugonagrađenom akademskom radu dodeljuje se diploma i novčani iznos od 20.000 dinara. Trećenagrađenom akademskom radu dodeljuje se diploma i novčani iznos od 10.000 dinara.

Konkurs je raspisalo poslovno udruženje „Elektromašinogradnja“. Akademske radove i obrazloženja nadležnih katedri u pdf formatu dostaviti najkasnije do 1. septembra 2017. godine na e-adresu: office@elektromasinogradnja.com.

Izvor: najstudent.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti