Velika akcija sadnje drveća u rekonstruisanoj ulici Moše Pijade

Foto: Grad Bor

Jedan od najvećih poslova ove godine u Boru bilo je rekonstrukcija glavne ulice u gradu Moše Pijade.

U završnici uređenja, na mestima gde su bila stara stabla koja su izvađena zbog potencijalne opasnosti za prolaznike i zbog toga što je korenje prodrlo u kanalizacione sisteme i oštetilo podzemne instalacije, posađena su nova, mlada desetogodišnja stabla.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić rekao je ovom prilikom da je dodatna pažnja poklonjena pripremi mesta kako bi se koren drveća pravilno usmerio, a infrastruktura u potpunosti zaštitila.

“Duž ulice Moše Pijade započeli smo veliku akciju sadnje desetogodišnjih sadnica crvenog i zelenog javora na mestu gde je nekada bilo drveće koje je ugrožavalo podzemne instalacije i uzrokovalo velike gubitke vode. Taj problem smo, tokom rekonstrukcije ulice, sistemski rešili i započeli završni korak uređenja ove glavne gradske ulice kojim ujedno vodimo računa o životnoj sredini. Ulica Moše Pijade će nakon završetka sadnje biti ogledalo grada i ponos Borana i svih onih koji njome prolaze”, istakao je Milikić.

Prema rečima nadležnih, biće posađeno ukupno 25 stabala crvenog i zelenog javora, drveća koje ima drugačiji izgled i čiji koren ide u dubinu tako da ne predstavlja opasnost za kolovoz ili kanalizacione sisteme.

Deo stabala je posađen u utorak, a ukupno 200 sadnica biće posađeno na teritoriji grada do kraja godine. U akciji su učestvovali i predstavnici Grada, kao i direktori javnih preduzeća i ustanova sa teritorije grada.

Izvor: Grad Bor

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti