Uspešna realizacija Programa EE u javnim zgradama u Crnoj Gori

energetska efikasnost

U ponedeljak 7. decembra 2015. godine u Danilovgradu u Crnoj Gori održaće se svečanost povodom završetka radova na primeni mera energetske efikasnosti u osam osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, najavljeno je iz Ministarstva ekonomije Crne Gore.

Osam osnovnih i srednjih škola iz Podgorice, Danilovgrada, Pljevalja, Rožaja, Bijelog Polja i Plava rekonstruisane su u okviru Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama. Program je realizovan po osnovu Ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu, tačnije donaciji, a koji je potpisan u novembru 2011. godine između Ministarstva finansija Crne Gore i Nemačke banke za obnovu i razvoj (KfW). Rekonstrukcija je počela u januaru 2012. godine, a rok za završetak projekta je decembar 2015. godine, navedeno je u saopštenju Ministarstva ekonomije Crne Gore. Istaknuto je da je za realizaciju ovog projekta izdvojeno oko 5,5 miliona evra.

Očekuje se da će na svečanosti povodom realizacije Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama govoriti predstavnici Ministarstva ekonomije Crne Gore, Ambasade Nemačke u Crnoj Gori, Direktorata za energetsku efikasnost, zatim predstavnici osnovnih i srednjih škola, kao i lokalnih samouprava.

Sandra Jovićević

foto: energetskiportal.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti