Uskoro počinju radovi na uređenju Mirijevskog potoka

Foto-ilustracija: Unsplash (Hayley Catherine)

Stanovnici Mirijeva uskoro će odahnuti jer je na pomolu rešavanje dugogodišnjeg problema, Mirijevski potok biće uređen. Naime, opština Zvezdara dobila je ovlašćenje da izradi tehničku dokumentaciju i izvede radove na uređenju Mirijevskog potoka.

Radovi će se obaviti od uliva u zacevljeni deo potoka u Ulici Matice srpske, uzvodno u dužini od 285 metara, do Ulice Marije Crnobori 9 u naselju Mirijevo, navodi se na sajtu grada.

U ovom momentu zacevljavanje dela Mirijevskog potoka predstavlja tehničko rešenje problema kojim se uklanjaju neprijatni mirisi iz potoka. Neprijatni mirisi su posebno izraženi tokom letnjih meseci. Realizacijom ovog projekta oni će biti uklonjeni čime ćemo obezbediti bolje uslove za život građana ovog dela Mirijeva”, istakao je Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda

Kako je naveo izradu projektno-tehničke dokumentacije obezbeđuje i finansira Opština Zvezdara, dok će izvođenje radova finansirati Grad Beograd.

Prema njegovim rečima realizacija projekta očekuje se do sredine avgusta. Vrednost investicije je oko 73 miliona dinara, a izvođenje radova izvršiće Javno vodoprivredno preduzeće „Beogradvode”.

“Ovo je još jedan pokazatelj dobre saradnje Opštine Zvezdara i Grada Beograda i primer dobre komunikacije sa građanima. Dali smo dobar primer kako se izlazi u susret  inicijativi građana, a u cilju rešavanja ekoloških i komunalnih pitanja i poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana”, zaključio je gradonačelnik.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti